dijous, 20 de març del 2014

ENTREVISTA A SÒNIA ALONSO PARTICIPACIÓ A LA 9 ena MOSTRA COMERÇ a CREU COBERTA

DIARI  DEL  BARRI  LINEA DE SANTS   19-03-14

La Fàbrica de Somnis de Sònia Alonso també serà present a la Mostra de Comerç del pròxim dia 
5 d´Abril. En parlem amb la Sònia.
Quin espectacle ens preparareu aquesta vegada?
Després de tants anys col·laborant amb la Mostra, un cop més la nostra escola especialitzada i pionera en la pedagogia de la dansa infantil i juvenil mostrarà amb alumnes de diferents edats i nivells la formació de dansa, interpretació i comèdia musical.
Com es prenen les nenes de l’Escola aquestes activitats a l’aire lliure?
Les nostres alumnes reben una formació dedicada a la interpretació artística. La formació del centre es complementa amb actuacions que oferim als escenaris de barri, espais oberts, mostres, fires o rues, on cada any les nostres participacions tenen un gran ressò per la nostra dedicació i professionalitat. Aquest any vam rebre el Primer Premi de la Rua de Carnestoltes a Sants, entre d’altres.
Quin repertori teniu actualment a la Fàbrica de Somnis?
Després de més de 10 anys en la formació infantil i juvenil, les alumnes gaudeixen d’un aprenentatge en dansa, jazz, hip-hop, interpretació escènica, tallers musicals i ara s’incorporarà el cant per poder formar amb totalitat un alumne de comèdia musical.
Quantes nenes ballen? Perquè només noies?
El creixement ha sigut la nostra constant i això ha fet que un tinguem un gran nombre d’alumnes a l’escola. I que també alguns nois despertin el seu instint de ballarí. Cada dia més ens mostren aquest interès per ser un petit John Travolta o Patrick Swayze.
Avui en dia tenen molt èxit els musicals. Són ballables aquestes peces?
Els Musicals són i seran per sempre un èxit garantit i per això les grans empreses de teatre aposten en l’actualitat pels grans musicals. Als musicals l’intèrpret pot ballar, cantar, actuar i mostrar-se de la millor manera al públic.
Teniu diversos grups segons les edats, o totes ballen juntes?
L’escola com a mostra de pedagogia i didàctica als alumnes, sempre ha de formar grups per edats i nivells. Mai es podria agrupar alumnes de 4 anys amb alumnes de 7 anys, ja que només per psicomotricitat del cos, no es pot seguir la mateixa metodologia d’ensenyança.
Quins beneficis té per a la infància una expressió motora com la dansa?
Com a pedagoga de la dansa crec que és molt important. A La Fàbrica de Somnis de Sònia Alonso, i a l’Associació Amics de la Dansa de Sants-Montjuïc treballem tots aquests beneficis a infants tant en l’expressió motriu, coordinació, lateralitat, flexibilitat, millora de l’equilibri i reflexos. I a més millorem l’autoestima dels infants, la seva integració social i reduïm l’estrès o l’ansietat.
On us poden trobar?
Doncs us podem avançar com a primícia que La Fàbrica de Somnis de Sònia Alonso la podreu trobar a la seva nova seu, al Carrer Sagunt, 109, a mitjans de maig on s’inaugurarà aquest Centre de Formació Artística i Seguiment Pedagògic a l’Integració Social Infantil.
Sònia Alonso 
Fundadora de la Fàbricadesomnis - Associació Amics de la Dansa Sants- Monjuïc 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

Total de visualitzacions del blog de la Fàbrica de Somnis: