dimecres, 3 d’abril del 2013

SÒNIA ALONSO i LA DANSA

La Protagosnista en l´Article de Linea de Sants, aquest mes d´ Abril , la Nostre Escola de Dansa i Sònia Alonso. Aquí us adjuntem l´Entrevista al Nostre Diari del Barri.

Sònia Alonso, on la dansa es torna somni


CREU COBERTA

Un any més, La Fàbrica de Somnis de Sònia Alonso participa de la Mostra de Comerç de Creu Coberta, oferint-nos un divertit espectacle realitzat per les alumnes d’aquesta escola de dansa tan dinàmica del nostre barri. En aquesta ocasió serà un espectacle que vol sensibilitzar sobre el càncer infantil. En parlem amb la seva directora i fundadora, Sònia Alonso.
Com es presenta la vostra participació a la Mostra de Comerç d’enguany?
Desprès de sis anys participant a la Mostra de Comerç de Creu Coberta, amb la mateixa il·lusió del primer dia, perquè per a nosaltres és molt important poder participar als esdeveniments que es realitzen al nostre Barri. Amb els temps que estem passant pensem que el barri ha de ser més barri que mai , per tirar endavant . I per això des de la Fàbrica de Somnis diem a tothom: Fem Barri!!
Explica per a tothom que encara no us conegui, què és la Fàbrica de Somnis ?
A la Fàbrica de Somnis de Sònia Alonso som pioners en espectacles musicals infantils. Va néixer com una idea de crear un espai on poder dur a terme la formació, seguiment, dedicació amb molta il.lusió i gran experiència adquirida durant molts anys. Volem fer que les alumnes puguin formar-se en diferents disciplines de la dansa i els seus valors. (Disciplina, Educació, Respecte, companyerisme ..).Tot això amb un clar caràcter associatiu i participatiu al barri.
Quins somnis són els que realitzeu?
Tots quan érem petits teníem ídols, cantants, ballarins, etc.. Doncs a la Fàbrica fem que les nostres alumnes es puguin sentir com els seus ídols gràcies a una formació, on creem coreografies especials per a elles perquè quan pugin a l’escenari aquest somnis es facin realitat. I després de fer una gran actuació reben els aplaudiments del públic, això fa que aquell dia el recordin sempre i quina major recompensa que veure les seves cares d´il·lusió, innocència i felicitat!
Els infants que participen del vostre grup, en què milloren el seu rendiment?
A part de millorar les seves aptituds en front a la dansa, també milloren el seu rendiment escolar, ja que la dansa millora notablement els problemes i trastorns de la conducta, el dèficit d´atenció (timidesa, agressivitat, inseguretat), etc. Mitjançant els nostres mètodes de psico-pedagogía infantil de la dansa, fem que aquestes nenes puguin millorar la seva aptitud i poder integrar-se en un grup i el més important actuar , sentir-se segures i saber que formen part d´aquest grup .
Quin tipus de danses realitzeu, de totes?
De les diferents disciplines que treballem a la Fàbrica, Musical, jazz, Líric, Contemporani, Funky, Hip-swing, Llatins, en aquesta Vuitena Mostra, presentarem diferents coreografies amb un nus d’enllaç. Aquest any hem volgut dedicar el nostre espectacle a un tema molt present per a tots, el càncer infantil. Realitzarem un número inicial amb la música de la sèrie Polseres Vermelles, que és la sèrie de TV3 que ha donat a conèixer al món infantil i juvenil al tema preocupant del càncer.
I per a quines edats està pensat el vostre programa d’activitats?
Pel fet que les nenes que hi participen van de 5 anys a 15 anys, et podria dir per públic Infantil, però t’estaria enganyant perquè el nostre espectacle és per a tots els públics. Ja que les coreografies que es presenten tenen músiques de tots els temps. I això fa que agradi a nens, joves, adults i gent gran. Es un espectacle total per a tots els públics. Al finalitzar l’espectacle, la Fàbrica sempre fa ballar a tothom prepara Flashmove i números d’animació.
També treballeu amb nens discapacitats. De què els serveix a ells?
Ens hem donat l’oportunitat d’utilitzar aquesta alternativa més de treball amb la nostre gent amb discapacitat,observant beneficis psicopedagògics i fisic-emocionals en nens basant-nos en l’ús de la Dansa com una forma creativa  d’expressió pròpia, recolzant-nos també en la premissa de la Dansa per a Discapacitats sigui reconeguda com una pràctica professional.
Esperem que sigui profitós mostrar la vostra feina en un esdeveniment com la mostra de Comerç.
Sempre es profitós participar en aquests esdeveniments i agraïm sempre a l´Associació de Comerciants de Creu Coberta, per donar-nos l´oportunitat de mostrar la nostra trajectòria de Formació de la dansa Infantil.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

Total de visualitzacions del blog de la Fàbrica de Somnis: