dissabte, 22 de novembre del 2014

MARATÓ TV3 23a Edició dedicada a Les malalties del cor.




La 23a edició de La Marató de TV3 es farà el diumenge 14 de desembre i es dedicarà a les malalties del cor, una de les principals causes de mort al món i també a Catalunya.
Les malalties del cor, enteses com els trastorns que afecten l'òrgan principal de l'aparell circulatori, van causar durant el 2011 la mort de 13.000 persones a Catalunya. Dins d'aquest grup de malalties, les cardiopaties isquèmiques - l'infart i l'angina de pit - són les que més morts provoquen, en molts casos de manera sobtada, i representen la primera causa d'insuficiència cardíaca i de pèrdua de qualitat de vida dels pacients.
Els darrers estudis epidemiològics sobre les afectacions coronàries indiquen que el 2011 es van produir a Catalunya un total de 104.877 altes hospitalàries per síndromes coronàries, el que representa el 10% del total d'ingressos.
Encara que ja van centrar les edicions de 1995 i 2007 de La Marató de TV3, les elevades xifres d'afectació d'aquestes patologies a Catalunya i l'opinió dels experts en aquest àmbit de la salut van ser raons suficients perquè el Patronat de la Fundació La Marató de TV3 decidís centrar aquesta nova edició del programa a les malalties del cor.
D'aquest grup de patologies, La Marató 2014 tractarà les malalties coronàries, les valvulopaties i les malalties de l'aorta ascendent, les arítmies, les miocardiopaties i les cardiopaties congènites.
Darrerament, la recerca en aquest àmbit ha obtingut grans avenços. En les últimes 3 dècades, les millores en el tractament coronari i els protocols mèdics utilitzats han aconseguit allargar 7 anys l'esperança de vida dels afectats. No obstant això, segueix sent una de les àrees prioritàries en inversió científica a Catalunya. Els experts preveuen un augment d'aquestes malalties en els propers 35 anys i confirmen la creixent afectació coronària en persones joves, menors de 50.
Per això, el 14 de desembre, La Marató de TV3 dedicarà 15 hores d'emissió en directe a divulgar i sensibilitzar sobre les patologies del cor amb l'objectiu de recaptar fons per posar en marxa nous projectes de recerca en aquest àmbit.


                      

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

Total de visualitzacions del blog de la Fàbrica de Somnis: