dijous, 20 de novembre del 2014

Modern Jazz Disciplina Completa



El modern jazz, antigament conegut com dansa jazz, és un ball molt de moda. Està considerat un esport i és una barreja de danses afroamericanes de finals del segle XIX. 

Actualment presenta diverses modalitats, que s'ajusten a les diverses músiques i estils actuals.

És una dansa molt moderna. Al principi era una barreja de coreografia moderna i de jazz, encara que actualment té molt poc a veure amb el jazz El terme "jazz" apareix en 1917 per designar una música sincopada, derivada de la cultura negra americana de finals del segle XIX. 

De seguida va començar a utilitzar-se per denominar els balls sorgits a partir d'aquest ritme. A poc a poc, les formes de ball pròpies dels cabarets, els teatres i el cinema van passar a anomenar-se "danses jazz".

A partir de la dècada de 1940, els grans coreògrafs moderns incorporen la dansa jazz a les comèdies musicals, i aquesta es converteix en l'estil de referència en els musicals de Broadway. 

És a partir dels anys 50 del segle passat quan sorgeix l'expressió "modern jazz" gràcies al coreògraf nord-americà Matt Mattox que prioritza, juntament amb altres coreògrafs, l'expressió individual i el "feeling".

Avui en dia, la dansa modern jazz és molt popular i té molt èxit.

Es divideix en nombroses modalitats,  ja que es balla amb qualsevol tipus de música actual..

El modern jazz es compon de nombroses formes, com la dansa clàssica, la moderna o les comèdies musicals, pel que combina nombrosos gestos i estils diferents. Pot adaptar-se a tot tipus de música. 

Dóna una importància fonamental a la percussió i al ritme.






Les seves bases són les mateixes que les de la dansa clàssica, el que explica que exigeixi tanta tècnica i flexibilitat. 
Es tracta d'una dansa que es practica sobretot en grup, el que requereix una coordinació important.

Els moviments són sovint aïllats, tant suaus com bruscos, i en ells participa la totalitat del cos.


El Modern jazz és una disciplina molt completa que fa treballar a tot el cos i el tonifica. Però també és una dansa que exigeix expressió corporal, creativitat i sentit del ritme. Per tot això, pot ser practicada per tots, tant en el mòn femení com a masculí. És accessible des dels 4 anys i permet que els nens prenguin consciència plena del seu cos. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

Total de visualitzacions del blog de la Fàbrica de Somnis: